Soep in alle kleuren, geuren en substanties
/ Categorieën: Keukenpraat

Soep in alle kleuren, geuren en substanties

Niet alleen de smaak van het gerecht is belangrijk, ook de structuur bepaald mede hoe je een gerecht ervaart. En zeker bij soep zijn structuur en textuur van wezenlijk belang voor je smaaksensatie.

Zoveel mensen, zoveel wensen. De een houdt van een heldere bouillon, de ander is dol op een grove, dikke soep. De kunst is om een beetje te improviseren in de keuken en te spelen met de structuur van soep. Net zo lang proberen, totdat de soep helemaal naar jou wens is. Hierbij enkele tips die je kunnen helpen.

 

Pureren maar

Hou je van een stevige soep? Kook de verschillende groente voor in de soep dan niet te gaar, maar zorg dat ze nog net die bite behouden en pureer ook niet te lang, zodat er een korrelige substantie ontstaat.

 

Liever een hele gladde soep: kook de groente dan nét gaar en pureer alles wat langer met een staafmixer tot een gladde substantie. Afhankelijk van de groente die je kiest kun je de soep een beetje grof maken, of juist wat meer gebonden. Ga je voor dat laatste? Neem dan als ingrediënten in ieder geval iets van aardappel, knolselderij, wortel of bieten.

 

Peulvruchten als bindmiddel

En wil je toch graag een wat romigere soep, maar werk je liever niet met bindmiddelen als maizena, bloem of aardappelmeel? Probeer dan eens gepureerde linzen of andere peulvruchten als vervanger. Zij doen heel goed dienst als bindmiddel. En een groot voordeel hiervan is dat je ook nog eens extra smaak, vezels en voedingstoffen toevoegt aan je soep. Des te gezonder wort ‘ie! Zorg alleen wel dat ze gaar zijn.

 

Tip: Om een lekkere soep te maken is een staafmixer noodzakelijk. Met je nieuwe staafmixer van Tefal wordt mixen gemakkelijker dan ooit! 

Vorige artikel Jouw hamburger was nog nooit zo sappig en mals met deze ijsblokjes truc
Volgende artikel Soep enzo
Beoordeel dit artikel:
4.8

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.